Pixie

Team Siesta's Pixie
 Født 26.april 2021

April 2023
Pixie har fået hvalpe

Pixie har født et flot kuld på 5 hvalpe. Tre Sorte hanner, en PeberSalt han og en Sort-Sølv tæve.

 

Temperament

Pixie har et livligt temperament. Indenfor er hun meget rolig, venlig, imødekommende, men når hun er fri og leger med andre hunde, er hun som awesome.  Hun er meget adræt og let - og hun kan springe som en kat. Hun er god til at omgås andre hunde og positiv overfor mennesker. Pixie er meget selvstændig og hører hun meget dårligt, når der er andre interessante ting at holde øje med.

Afstamning

Pixie er ud af vores eget opdræt - Mor er Saga og hendes far er skønne Xolo fra Kennel Chinon. Se video længere nede på siden.

Sundhed

Pixie har endnu ikke været syg, men hun har ved et uheld mistet det yderste af hendes højre øreflip, da hun var helt lille. Hun kan godt indgå i avl, da den manglende øreflip ikke skyldes noget arveligt.

Test for arvelige sygdomme

Gen-test MAC (dødelig hundesygdom):
FRI/FRI (bærer ikke sygdomsgenet)

Gen-test PRA-B (øjensygdom, ):
FRI/FRI (bærer ikke sygdomsgenet)

Øjenlysning - Klinisk øjenundersøgelse
Intet påvist


Pixie har været på udstilling


RESULTAT FRA UDSTILLING D. 9/10-22
DOMMER: ALLAN CHRISTENSEN

KRITIK
17 måneder gammel feminin tæve, korrekt størrelse, kvadratisk bygget , tilpas langstrakt hoved flad skalle og parallelle linier, smukke mørke øjne, herlig skæg og busket øjenbryn, tilstrækkelig stærk underkæbe, korrekt bid, velplacerede ører, højre øre mangler spidsen ifølge attest, smuk ædel hals, velmarkeret manke, tilstrækkelig tør overlinie, korrekt kryds samt hale, smuk svungen underlinie, velvinklet bag, en anelse stejl i fronten, god brystdybde, velmarkeret forbryst, kraftige knogler, lukkede kattepoter, tilstrækkelig hård strid pels, god underuld, prima temperament, bevæger sig effektivt og jordvindende.

BEDØMMELSE:
EXCELLENT


Bedømmelsesskalaen til udstilling:

EXCELLENT (fortrinlig) tildeles en hund, som kommer meget tæt på den ideelle standard for racen, som fremvises i fortrinlig kondition,
har et harmonisk, velafbalanceret temperament og er af høj klasse. Hundens fremragende racemæssige egenskaber tillader, at ubetydelige fejl kan ignoreres. Hunden skal have tydeligt kønspræg.


VERY GOOD (meget god) tildeles en hund, som besidder sin races typiske træk, som har velafbalancerede proportioner og er i god kondition. Mindre fejl kan tolereres, men ingen væsentlige anatomiske fejl. Denne præmiering kan kun gives til hunde af høj kvalitet.

GOOD (god) tildeles en hund, som er racetypisk, og hvis fortrin opvejer fejlene, således at hunden kan siges at være en god repræsentant for sin race.

SUFFICIENT (tilstrækkelig) tildeles en hund, som svarer til racens standard, men som ikke besidder de generelt ønskede karaktertræk,
eller hvis fysiske tilstand er mangelfuld.

CANNOT BE JUDGED (kan ikke bedømmes) betegner, at dommeren
ikke kan afgøre, hvilken præmiegrad hunden fortjener.

DISQUALIFIED er en diskvalificerende betegnelse og gives til hunde, som har anatomiske, typologiske eller psykiske fejl.

Pixies Mor (Saga)

Pixie's mor er Saga. Hun er dansk juniorchampion - Læs mere om Saga

Pixie (og Xulu) med mor Saga

Pixie's far "Xolo"

Pixie's far er skønne Chinon's Zero to None - i daglig tale Xolo