Vand og fodring - din næste dværgschnauzer


Vi anbefaler Pyrex vandskåle (borosilikatglas)
Disse skåle frigiver ikke kemikalier, tungmetaller eller hormonforstyrrende stoffer. Gennemsigtigheden har en anden stor fordel - man kan med det samme se at vandet er smudsigt, hvilket det hurtigt bliver af skægget på en dværgschnauzer. Din hvalp får en Pyrex (borosilikatglas) vandskål med herfra.

VAND
Din hund har ikke noget valg.

Hunden kan ikke leve uden vand - og kan kun vælge vandet i skålen.
Selv hvis du skifter vandet 3 gange dagligt, så står hundens vand 8 timer i ved stuetemperatur og endnu højere temperatur om sommeren. Fra skålens overflade kan der frigives bittesmå mængder kemi til hundens drikkevand. Det er mikroskopiske mængder, men hunden indtager det hver dag - hele dens liv. Afhængig hundevandskålens materiale kan der være tale om hormonforstyrrende stoffer, fremmede kemikalier eller tungmetaller.
Hunden har ikke andet valg end at drikke vandet. Selvom det er så mængder, så er det for hunden et dagligt indtag. Eksempelvis tungmetaller (fra keramik) ophobes i kroppen og kan give nyreskader.

Artikel fra KU Science - Skåle i plast:
Frigiver fremmede kemikalier.

Artikel fra TÆNK Skåle i keramik
frigiver tungmetaller (bly og cadmium) fra glasering

Fodring

Foder: Kronch Optimal  Der følger foder med til de første uger.

120 g pr. dag
Del foderet op i 4 portioner 

- 30 g til morgenfoder. Gives på en gang, evt med lidt vand over.
- 30 g til middagsfoder. Gives på en gang, evt med lidt vand over.
- 30 g til aftenfoder. Gives på en gang, evt med lidt vand over.
- 30 g til godbidder, fordeles over dagen og gives som godbidder.


Hvis hvalpen ikke spiser morgen- eller aftenfoder op, så tag det væk igen. Og lad være med at tilbyde hvalpen andet end foderet! 

Tilrettelæg fodertider efter at hvalpen har været aktiv. Hvalpen bliver træt, når den har spist, og under/efter spisning er det er oplagt at træne lidt at "alene-hjemme".

Fodermængden skal som udgangspunkt ikke ændres
Selvom 2 hunde vejer det samme, kan der være stor forskel på krævet fodermængde fra hund til hund. Derfor kan du ikke egne med den mængde, der står på fodersækken. Man kan bruge sækkens anvisning som udgangspunkt. Det vigtigste er, at du giver samme mængde hver dag - og IKKE giver hunden "andet" end foderet. Vi har erfaring med at 120 gram pr. dag er passende under opvækst. Hele opvæksten! Hvalpen skal ikke have en større mængde foder fordi den bliver større - når den bliver større, så vokser den procentvis mindre. Så fortsæt med 120 gram og kig på hunden. Er den tyk eller tynd?  Som udgangspunkt skal du kunne mærke hundens ribben - det mere skadeligt for hunden at være lidt for tyk end lidt for tynd. Det belaster led og kredsløb hvis hvalpen er for tyk - og den kan vokse uhensigtsmæssigt hurtigt. Spørg os hvis du er i tvivl. Mål højde og vej hunden hver måned hele dens liv.Når hvalpen bliver voksen, skal du kun fodre 1 gang om dagen
Hundens fordøjelsessystem er skabt til at jage et bytte - spise det hele - og fordøje i lang tid. For at aktivere de rette enzymer til fordøjelsen, kræver det at mavesækken bliver spilet ud. Giv derfor færre større måltider frem for mange små måltider, da små måltider ikke vil aktivere den ønskede enzymproduktionen. Når hvalpen bliver voksen - har nået sin forventede højde - gå gradvist over til 1 måltid om dagen og skift til KRONCH BASIC.


Hæld vand på foderet
Hæld 80 grader varmt vand  (fra kaffemaskine - ikke elkedel) over foderet det første stykke tid for at sikre at hvalpen får vand nok. Foderet behøver ikke stå "i blød"- det skal bare køle ned. hvalpen kan godt tygge pillerne tørre. Vandet er blot for at sikre at hvalpen får væske nok sammen med de store måltider. I forbindelse med miljøskiftet til et nyt hjem kan hvalpen godt glemme at drikke, så vand på foderet hjælper til at hvalpen ikke får forstoppelse eller mavepine. Hvis du vil undgå at bruge kemikalier mod flåter, så prøv at drysse lidt bukkehornsfrø på foderet hver dag. Det skulle frastøde flåter.

Godbidder (ekstraordinært)


Vi anbefaler at bruge foderet som godbidder, men til træning må det godt være ekstraordinært.
Skal du bruge en ekstraordinær godbid til træning, så brug 100% laksegodbidderne eller et stykke kogt kylling - Bræk foder og laksegodbidder i små stykker og mængder til hvalpen - hunden får jo sit ernæringsbehov dækket igennem foderet.

Brug aldrig godbidder, hvor du ikke kan læse varedeklarationen! Tilsætningsstoffer, konservering, stivelse og fyldstoffer er ikke sundt for din hund!


Tyggeting - godt for tænderne


Brug naturlige tyggeting som tørrede griseører, rigtige kødben, kaninører eller koklove. Brug de ”lyse” tyggeting som fx kaninører (ikke mørke okseører) Brug altid naturlige tyggeting, hvor du kan se, hvad de indeholder - Hundene er også rigtig glade for en gulerod at gnave i.

En pose med blandede tyggeting - specielt udvalgt til dværgschnauzere - kan du købe hos Dorit på trimmekurserne. Den koster 100 kr. Du kan også få den tilsendt eller afhente i Them. Send en mail til kontakt@dogparacord.dk


Brug IKKE bløde tyggestænger som  fx Dentalstix og lignende. De er er konserveret til at holde for evigt og de indeholder en masse kalorier og fyldstoffer, som hunden ikke har brug for. Tilsætningsstoffer, konservering og fyldstoffer er ikke sundt for din hund!


Gode tyggeting

Ja tak

Tørrede kaninører, lammeører, kalveblærer.
Kan købes på trimmekurserne.
kontakt@dogparacord.dk

Ja tak

Tørrede lakseskind - kan købes sammen med foder - se mere her

Ja tak

Tørrede kalveklove - kKan købes på trimmekurserne - kontakt@dogparacord.dk

Dårlige tyggeting

Nej tak

Brug IKKE bløde tyggestænger som fx Dentalstix og lignende. De  indeholder en masse kalorier og fyldstoffer, som hunden ikke har brug for. Tilsætningsstoffer, konservering og fyldstoffer er ikke sundt for din hund!

Nej tak

Prøv at læse varedeklarationen. Lort. Lort. Lort. Lavet til at se lækkert ud. Konserveret til at holde for evigt. Tilsætningsstoffer, konservering og fyldstoffer er ikke sundt for din hund!

Nej tak

Brug godbidder med farve, sjove former og masser af fylde. De formet og farvet for at tiltale mennesker. Der er formentlig ingen varedeklaration. Læs varedeklarationen - hvids den er der! Tilsætningsstoffer, konservering og fyldstoffer er ikke sundt for din hund!