HVAD SKAL DU BRUGE

Ro, regelmæssighed og renlighed

Din hvalp har først og fremmest brug for dig og for ro så den kan føle sig tryg i dit selskab. Den har brug  for regelmæssighed i hverdagen. Sørg for at fodre, lufte og aktivere på samme tidspunkt på dagen.  Når hvalpen lægger sig skal du lade den sove. Løft ikke en sovende hvalp.

Hvis du har ferie, når du modtager hvalpen, skal du opbygge en rytme som hvis du skulle på arbejde. Du skal vænne hvalpen til at slappe af i det tidsrum , hvor du skal gå på arbejde. Og du skal aktiverer du den i de tidsrum, hvor du har tid til at aktivere den, når du har fri fra arbejde. På den måde får hunden ikke en omvæltning i sin hverdag, når du skal starte på arbejde. Se videoen om alene-hjemmetræning


Udstyr du skal bruge


Transportkasse


Vi anbefaler en transportkasse med stive sider (af sikkerhedsmæssige hensyn). Lad hvalpen bruge kassen som hule i hjemmet og hvis du har hvalpen med i byen. I må gerne aflevere jeres transportkasse hos os så hvalpen kan vænne sig til den. Størrelse ca. 40x40x60.

 

Halsbånd/sele og line

 

Du skal have et lille halsbånd eller en sele, og en lang let line til hvalpen. Spørg din kommende hundetræner, hvilket udstyr, de anbefaler. Hvalpen vokser hurtigt så spørg efter størrelsen på halsen når tiden nærmer sig at du skal hente hvalpen.


Lad IKKE hunden  gå med halsbånd derhjemme. Halsbånd og hundetegn kan hænge fast i ting/grene og hunden kan i værste fald blive kvalt. Hunden er chippet, så man skal nok finde frem til dig, hvis den skulle stikke af.


En kurv

Kurven skal have en fast plads - og det kan godt være, at  hunden vælger et andet sted end I har forestillet jer. Hvis hunden konsekvant ligger sig et andet sted, så er det fordi den kan li at være der - og så må i flytte kurv og evt kravlegård. Generelt kan scnhauzere godt li at kunne kigge ud og at følge med i hvad der foregår. Hvis I bruger kravlegård, skal kurven stå i kravlegården.

Hvalpen får et lammeskind med, der har været i hvalpegården. Skindet kan benyttes i kurven, på gulvet, i sofaen eller i transportkassen.

Et bord til trimning


Hvis du skal bruge et bryggersbord, skal du købe et skridsikkert underlag. Det er meget vigtigt at hunden ikke kan glide på bordet. Det duer ikke med et håndklæde eller andet tekstil. Det skal være skridsikkert. Eksempelvis en bademåtte.

Det skal være let at lave pelspleje på din hund og du skal have en ordentlig arbejdsstilling.

Red din hund igennem hver dag

Pelsplejeredskaber


Du får en fintandet trimmekniv og en kam med til hvalpen. Dette kan du klare dig med ind til soigneringskurset. På soigneringskurset får du at vide hvad du ellers skal bruge. Der er mulighed for at købe det på dagen - eller du kan notere det og købe det ind selv.

Skåle i metal eller ildfaste til vand og foderIKKE PLAST, KERAMIK ELLER KUNSTSTOF. 

>> Læs mere under fodringEvt. en hvalpegård

Hvalpen har været vant til en kravlegård, men om det er nødvendigt i det nye hjem, afhænger af de fysiske forhold. Det er et sikkert´sted for hvalpen, hvis der kommer småbørn, andre dyr eller håndværkere på besøg. Hvis dørene skal stå åbne. En kravlegård  kan også lette renlighedstræningen fordi hvalpen ikke vil besørge "i reden".