Hvad skal du bruge til din hvalp?

Transportkasse

Vi anbefaler en transportkasse med stive sider (af sikkerhedsmæssige hensyn). Lad hvalpen bruge kassen som hule i hjemmet og hvis du har hvalpen med i byen. I må gerne aflevere jeres transportkasse hos os så hvalpen kan vænne sig til den. Størrelse ca. 40x40x60.

Derfor bør man overveje en transportkasse med faste sider!

Halsbånd, sele og line

Sele i Y-form for skulderfrihed. Vi kan anbefale sele fra Dog Copenhagen der passer godt på dværgschnauzere. Find evt. en brugt på DBA.

X-small til dværgschnauzerhvalp. 
Small til voksen dværgschnauzer.

Halsbånd - voksen 28-30 cm. Vi anbefaler et bredt halsbånd med foring. Når hvalpen er lille, brug derfor sele. Jo smallere halsbåndet er, jo mere ondt gør det på hunden, hvis den bliver trukket i.

En let line, så lang at hvalpen kan snuse frit og du kan træne lidt indkald med den.

Bemærk at hvalpen ikke har prøvet at gå i line, når du får hvalpen. Du skal LANGSOMT vænne hvalpen til line ved at lave små øvelser i hjemmet mens den har line på. Start altid med at lave øvelser i hjemmet, hvor den vænner sig til linen. Se mere under Træning hjemme

En kurv

Kurven skal have en fast plads - og det kan godt være, at hunden vælger et andet sted end I har forestillet jer. Hvis I bruger kravlegård, skal kurven stå i kravlegården. Hvalpen får et lammeskind med, der har været i hvalpegården. Skindet kan benyttes i kurven, på gulvet, i sofaen eller i transportkassen. Generelt kan dværgschnauzere godt li at ligge et sted hvor de kan følge med i, hvad der foregår.

Hvis hunden konsekvent ligger sig et andet sted, så er det fordi, den kan li at være der - og så må i flytte kurv og evt kravlegård.

Et trimmebord med skridsikkert underlag

Det skal være let at lave pelspleje på din hund og du skal have en ordentlig arbejdsstilling. Hvis du skal bruge bryggersbordet, skal du bruge et skridsikkert underlag, som du får med til hvalpen. Det er meget vigtigt at hunden ikke kan glide på bordet. Det duer ikke med et håndklæde eller andet tekstil. Det skal være skridsikkert. 

Redskaber til pelspleje

Du får en fintandet trimmekniv og en kam med til hvalpen. Dette kan du klare dig med ind til trimmeworkshop eller hvalpetrim. Det er en smagssag om du vil have træskaft eller metalskaft på dine redskaber. Til almindelig pelspleje og uldfjerning skal du som bruge:

- fin uldkniv  (rød - følger med hvalpen)
- grov uldkniv (blå)
- grovtandet kam ( følger med hvalpen)
- fintandet kam
- karte ( hvalpekarte følger med hvalpen)- evt. en potesaks (KW potesaks er fin)

Hvis du selv vil lære at trimme, skal du bruge flere redskaber. Det lærer du om på trimme-workshop. 


En sammenklappelig kravlegård

Hvalpen har været vant til at bo i en kravlegård, så det er naturligt for den. En kravlegård kan være en stor hjælp til fx alene-hjemme træning. 
En kravlegård kan også lette renlighedstræningen, fordi hvalpen ikke vil besørge "i reden".  Hvalpen skal selvfølgelig have lov at gå ud i huset, men hvis der kommer gæster med børn eller vil træne at hvalpen skal være alene, så lukker man lågen. Det er vigtigt at træne "lukket" låge mens man er ved siden af gården. Du må ikke bare lukke lågen og forlade hvalpen.  Kravlegården skal være et godt sted at være for hvalpen. Se mere under "alene-hjemmetræning"
Kravlegården kan også bruges, hvis hvalpen skal med på besøg steder, hvor der ikke er indhegnet. Såvel inde som ude. Det er et sikkert sted for hvalpen, hvis der kommer er andre hunde, småbørn eller andet ukendt forbi. Hvalpen kan være tryg i kravlegården og erfare, at tingene omkring  den ikke er farlige.
Endelig er kravlegården fantastisk i forhold til socialisering. Stil hvalpegården op der hvor hvalpen skal se nye ting. Sæt dig i hvalpegården sammen med hvalpen, så den er tryg. Som herunder hvor Anders sidder med hvalpe og ser på forskellige hunde til hundetræning.

Socialisering - Hvalpene oplever andre typer hunde trygt bag hegn.

En hyggelig kravlegård