Forbered dig på, at hvalpen flytter ind

Vi står altid til rådighed

Når du har købt en hvalp hos os, så står vi altid til rådighed med råd og vejledning. Vi er kun glade for, at du kontakter os, hvis du er i tvivl om noget.

Hvalpen skal bruge de første dage på at blive tryg i hjemmet.

Din hvalp har først og fremmest brug for dig og for ro, så den kan føle sig tryg i dit selskab og i sit nye hjem. Den har brug for tid til at lære familien og huset at kende. Den har ikke brug for en masse gæster. Den har brug for regelmæssighed i hverdagen. Sørg for at fodre og aktivere på samme tidspunkt på dagen. Den har brug for at sove meget. Når hvalpen lægger sig, skal du lade den sove. Løft aldrig en sovende hvalp.

Selvom du har ferie - så træn hverdagsrytme!

Hvis du har ferie, når du modtager hvalpen, skal du bruge ferien på opbygge en rytme som hvis du skulle på arbejde. Du skal vænne hvalpen til at slappe af og sove i det tidsrum, hvor du skal gå på arbejde. Her fra vil hvalpen være vant til at slappe af om formiddagen. Og du skal aktiverer du den i de tidsrum, hvor du har tid til at aktivere den, når du har fri fra arbejde. På den måde får hunden ikke en omvæltning i sin hverdag, når du skal starte på arbejde.


Hvordan lærer du hvalpen at være alene?

Vi anbefaler, at du køber en kravlegård, som du gør til hvalpens yndlingssted. I kravlegården skal hvalpen have sin kurv, vandskål, legesager, en hule osv. Kravlegården skal stå et centralt sted i huset, hvor I ofte befinder jer. Når hvalpen slapper af i gården, begynder I at flytte jer rundt i rummet. Hvalpen må ikke reagere på at I rejser jer og går rundt i samme rum. Hvis hvalpen reagerer på at I rejser jer og flytter jer lidt væk fra gården, så må I endelig ikke forlade rummet, men blot træne videre at gå omkring i samme rum. Når hvalpen er fuldstændig ligeglad med at I rejser jer og går rundt i samme rum - sætter jer lidt væk fra gården uden problemer, så kan I gå til næste step, som er at gå ind i et andet rum. Kun i få sekunder. Bare lige to skridt ind i næste rum (udenfor hvalpens synsfelt) og tilbage igen. Først når hvalpen slet ikke reagerer på dette, må du gå væk i flere sekunder.

Brug samme princip som Henrik viser i denne video  (her benyttes et helt værelse i stedet for en kravlegård, men det er samme princip)

Morbi in sem

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.

Aliquam in

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.

Sådan forbereder du dig
Skab de bedste rammer for at gøre hvalpen tryg. Beslut på forhånd hvilke regler, der gælder for hvalpen. Må den være i møblerne, må den springe op osv.

Sådan træner du renlighed
Følg anbefalingerne her. Din hvalp har været vant til at blive luftet på græs - og indendørs har den haft en bakke med træpiller til rådighed. Hvis du vil bruge træpiller, skal de være uden lim og kemikalier).

Sådan træner du alene hjemme
Det viste princip er godt og effektivt. Bemærk alt, hvad Henrik siger og gør. Du kan bruge en kravlegård i stedet for et værelse. BEMÆRK - gitterafstand på viste børnegitter er for stort til dværg-schnauzerhvalpe (max. 3 cm).