Cute forløb

MAR 2018
Født

MAR-OKT 2020
Opvokset hos avler

OKT 2020
Ryttertilvænning hos avler(ca 3 dage om ugen i 3 uger) - ingen problemer

NOV 2020
Vi køber hende - Handelsundersøgt (Niels Tellerup).
Fuld røntgen med flg. bemærkning:  Dorsal enthesiofyt fra MT III i TMT led (Adamskrog) begge bag haser. HB Knæ: To små forkalkninger under patella, kan være i midterste patellalig.)


JUNI 2021
I fol

MAJ 2022
Foler uproblematisk.

MAJ-NOV 2022
Passer føllet fint.

DEC 2022
Føl vænnes fra. Er blevet lidt tynd.

DEC-FEB Får huld på igen

FEB-JULI
Tilridning v/Kim Andersen, Brande Sportsrideklub.
Tilridningsforløbet går stille og roligt fremad. Der er ingen større udfordringer. Hun springer dog lidt let frem for piskeføreren og kan også finde på at stoppe op - typisk på højre volte. Men kan overtales til at gå frem igen. Det tager tid at få hende til at gå frem på højre volte. Hun befinder sig generelt bedst på venstre volte. 

Midt i Juni begynder jeg selv at deltage i ridningen. På dette tidspunkt er Kim også begyndt at ride hende (i starten var det elever). Der er flg. udfordringer. Når hun kommer ud på lige linje i højregalop, så skifter hun konsekvent og rent til venstregalop. Ligeledes er det som om hun - momentvis og typisk i opstart - slet ikke træder igennem bagtil i travKim kalder det "stram bagunder".  Hvis hun er opvarmet eller der kommer stimuli (fx udenfor eller der kommer en hest ind i hallen) så traver hun bedre. Hun skridter generelt fint. 

Kim foreslår, at vi prøver at lade hans massør behandle So Cute for at kontatere, om det er noget muskulært. Det aftaler vi og får en tid midt juli. Vi rider hende herfra kun let - og ikke i galop.


JUL 2023  MASSØR
Kim foreslår, at vi prøver at lade hans massør behandle So Cute for at kontatere, om det er noget muskulært. Det aftaler vi og får en tid midt juli. Vi rider hende herfra kun let - og ikke i galop. Første behandling af massør (19.juli) Massør kan konstatere, at der er mange låsninger i bagpartiet. So Cute reagerer meget på behandlingen. So Cute er generelt meget stram i venstre side (som en banan) 

2 dage efter behandlinger er der ikke umiddelbar forbedring i hendes opstartstrav, og da jeg sætter mig op på hende, vil hun ikke gå frem. Hun kan overtales, men stopper med det samme igen.  Jeg håndterer og observerer hende herfra kun fra jorden.

AUG 2023
Massøren behandler hende igen 3. August og den 10. Der er stadig ikke markant bedring i hendes bagpart i trav i opstart. Specielt ikke til højre. Jeg vil derfor gerne have hende undersøgt af dyrlæge.

>> video fra den 9.august - til højre opstart

>> video fra den 2. august - til venstre opvarmet

>> video løs i roundpen med føl 2022 - til højre

>> video løs i hal fra 2020