jeg kan trimme din dværgschnauzer

 
Vi opdrætter racetypiske dværgschnauzere og vi gør et stort arbejde ud af at vælge forældredyr med en racetypisk pels.
TRIMNING AF din dværgschnauzer


Ansvar

Når hunden indleveres til trimning, er det på ejerens eget ansvar. Hvis din dværgschnauzer er sygeforsikret, dækker hundens egen forsikring måske, men det er noget, du selv skal undersøge. Jeg gør selvfølgelig alt for at passe godt på din hund, men det kan ske at hunden laver en pludselig og uforudset bevægelse, som kan give en skade, som skal behandles hos en dyrlæge.


Grundtrimning (hver 6. måned)

Al strid dækpels fjernes ved traditionel håndtriming. Dette skal gøres 2 gange årligt, når dækpelsen er trimmemoden. De områder på hunden, hvor der ikke er dækpels, bliver klippet som det er standard for dværgschnauzeren. Dette foregår med saks eller maskine. Det er ører, ben, øjenbryn, poter, hale, kinder, bryst og bagdel. Alle overgange/kanter mellem håndtrimmede og klippede områder, gøres jævne med trimmekniv og efilersaks.


Mellemtrimning (hver 2.måned mellem grundtrimning)

De længste hår i dækpelsen fjernes v. Håndtrimning, så dækpelsen får en flot jævn struktur. De områder på hunden, hvor der ikke er dækpels, bliver klippet som det er standard for dværgschnauzeren (se tegningen). Dette foregår med saks eller maskine. Det er ører, ben, øjenbryn, poter, hale, kinder, bryst og bagdel. Alle overgange/kanter mellem håndtrimmede og klippede områder, gøres jævne med trimmekniv og efilersaks.


NÅR hunden afleveres til trim

  • Pelsen skal være filterfri
  • Underuld skal være fjernet på krop, hals og hoved.
  • Benhår og skæg skal være vasket, fønet og redt igennem
  • Vask IKKE selve kroppen 14 dage før trimning

Vask af hundens ben
Vask og føntørring af ben (KUN BEN, SKÆG OG UNDER MAVEN) inden hunden afleveres til trim vil give et flottere resultat/klip. Undgå at vaske selve kroppen 14 dagen inden trimning.


Uldfri og filterfri
Underuld skal være redt af og din dværgschnauzer skal være fri for filter, når den møder til trim. Dette skal gøres flere gange om ugen - og altså ikke lige dagen før trimning.

Spørg, hvis du er i tvivl om noget :)