En pæn vandskål kan slå din hund ihjel :)
Fordel dagsrationerne over dagen - hvis hvalpen ikke spiser op, så tag det evt. væk og tilbyd det næste gang hvalpen har været aktiv. Hvalpen er generelt vant til at spise, når den har været oppe et stykke tid og har været aktiv. Så spiser den og lægger sig til at sove. Når den har sovet i et par timer timer og vågner, kommer den straks på græs og besørger. Herefter er den aktiv og så spiser den igen. Etc.
Brug KUN vandskåle af metal eller ildfast stentøj.
ALDRIG skåle i plast eller keramik!
Det er meget vigtigt, at hunden har adgang til vand i en egnet vandskål. Undgå skåle i plast, keramik eller kunststof. Hundens vand står længe i skålen ved stuetemperatur og der frigives konstant små mængder kemikalier eller tungmetaller fra skålens overflade til vandet. Glaseringen på keramik produceret i udlandet (og ældre dansk keramik)
indeholder typisk bly og cadmium. Det er tungmetaller, som ophobes i
kroppen, og med tiden giver bl.a. nyreskader. Hunden har formentlig ikke lyst til at drikke vandet, og drikker derfor for lidt, men forsøger at drikke vand i vandpytter, når den er på tur. Samme problem er der med plastskåle - det er bare andre fremmede kemikalier, der frigives - læs fx denne artikel om plastdrikkedunke fra KU Science. Derfor - brug en vandskål i metal, glas eller ildfast stentøj - og ALTID kun noget som er godkendt til fødevarer. Læs mere om tungmetaller i keramik i artiklen fra TÆNK her.
Del ikke vandskål med fremmede hunde
Fælles vandskåle og det at drikke af vandpytter er også et absolut NO GO, da sygdomme som fx Gardia smitter den vej. Del ikke vandskål med andre hunde til fx træning. Medbring jeres egen vandskål.
Når hvalpen bliver voksen skal du kun fodre 1 gang om dagen
Hundens fordøjelsessystem er skabt til at jage et bytte - spise det hele - og fordøje i lang tid. For at aktivere de rette enzymer til fordøjelsen, kræver det at mavesækken bliver spilet ud. Giv derfor færre større måltider frem for mange små måltider, da små måltider ikke vil aktivere den ønskede enzymproduktionen. Når hvalpen bliver voksen - har nået sin forventede højde - gå gradvist over til 1 måltid om dagen og skift til KRONCH BASIC.
Fodermængden
Selvom 2 hunde vejer det samme, kan der være stor
forskel på krævet fodermængde fra hund til hund. Derfor kan man ikke
100% regne med den mængde, der står på fodersækken. Man kan bruge
sækkens anvisning som udgangspunkt. Det vigtigste er, at du giver samme
mængde hver dag - og IKKE giver hunden "andet" at spise end foderet. Vi
har erfaring med at 125 gram pr. dag er passende under opvækst. Som udgangspunkt
fortsætter du med denne mængde indtil hunden skal skifte til
voksenfoder.. Vej evt. din hvalp hver måned, så du er sikker på at
den vokser. Den må ikke være for tyk - så hellere lidt for tynd (det
belaster led mv. hvis hvalpen er for tyk og den kan vokse
uhensigtsmæssigt hurtigt. Spørg os hvis du er i tvivl.
Vi anbefaler at bruge foderet som godbidder.
Skal du bruge en ekstraordinær godbid til træning, så brug 100% laksegodbidderne eller et stykke kogt kylling - Bræk foder og laksegodbidder i små stykker og mængder til hvalpen - hunden får jo sit ernæringsbehov dækket igennem foderet.
Brug aldrig godbidder, hvor du ikke kan læse varedeklarationen!
Tilsætningsstoffer, konservering og fyldstoffer er ikke sundt for din hund!
Brug naturlige tyggeting som tørrede griseører, rigtige kødben, kaninører eller koklove. Brug de ”lyse” tyggeting som fx kaninører (ikke mørke okseører) Brug altid naturlige tyggeting, hvor du kan se, hvad de indeholder - Hundene er også rigtig glade for en gulerod at gnave i.
En pose med blandede tyggeting - specielt udvalgt til dværgschnauzere - kan du købe hos Dorit på trimmekurserne. Den koster 100 kr. Du kan også få den tilsendt eller afhente i Them. Send en mail til kontakt@dogparacord.dk
Brug IKKE bløde tyggestænger som fx Dentalstix og lignende. De er er konserveret til at holde for evigt og de indeholder en masse kalorier og fyldstoffer, som hunden ikke har brug for. Tilsætningsstoffer, konservering og fyldstoffer er ikke sundt for din hund!
opdræt af dværgschnauzere
Er du opdrætter?
Har du brug for en hjemmeside til dit opdræt?
Rikke-moesby.dk/hund
Har du mistet din hund?
Få lavet et personligt minde om hunden
Minde-collage